Ensaïmades i croissants a l'estil del Bar Pinotxo

18.1.09





Després de passar una grip de cavall, va venir l'aniversari de la meva mare, que des de que va morir el pare -i si aquesta data no cau en dia firer- agafem festa de la feina i anem a visitar i fer coses que la mare mai ha fet, per exemple mai ha esmorzat en una barra de bar i no havia anat, tampoc mai, al Bar Pinotxo de la Boqueria, així que, dit i fet, cap allà que vam anar a inaugurar noves experiències i una nova jornada festiva enmig de la setmana. Així que aquest post va dedicat a la mare i a totes les persones que com ella han lluitat tant en aquesta vida.


Ingredients:
o Ensaïmades o croissants, o totes dues coses
o Sucre

Preparació:
En una planxa calenta espolvorejar sucre i posar les ensaïmades o croissants de cap per avall. Amb algun estri o amb la mà (però compte de cremar-se que el sucre calent és perillossíssim) anar movent circularment la peça de pastisseria tot aixafant-la, quan el sucre comença a tenir un bonic color d'or vell, però que no es cremi! retirar i menjar bo i calent.

Notes:
o Aquí trobareu la recepta si voleu provar de fer vosaltres les ensaïmades.


El Juanito amb el seu gest i somriure característic que il·lumina l'entrada de la Boqueria. Al seu davant les ensaïmades i croissants, però també els xuxos, que volen ràpid, dels millors de Barcelona!

9 comentaris

  1. Felicitats a la teva mare i a tu per aquesta tan maravellosa idea que vas tenir per sorprendre-la. S'ho mereixen tot. Molt bona l'aposta d'anar a cal pinotxo. Segur que li va encantar. Per cert això del la reposteria a la planxa, que em dius, boníssim. Salut!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies! no et pensis que moltes vegades és ella que ens sorpren: l'haguessis vist menjant amb palillos el primer dia que la vam portar a un japonès, com si ho haguès fet tota la vida...!

    Aquest dia va estar encantada perquè li vam regalar el llibre de receptes del Pinotxo, i el Juanito li va escriure una dedicatòria que la va deixar ben estofada! després vam anar a fer una paelleta de bacallà i ceps que estava per llepar-se els dits i va caure trinco-tranco una botella de cava entre les dues!

    ResponElimina
  3. Ostres que bona aquesta recepta, quina idea més genial

    ResponElimina
  4. I està riquíssima! així que si no es pot anar al Pinotxo a menjar-s'ho amb una copeta de cava es pot fer a casa, en pijama, un diumenge al matí ;)

    ResponElimina
  5. Hola, soy Jaime, del blog el balcón de Jaime, quería decirte que tu blog me ha gustado mucho y que me a parecido muy buenas las recetas!! te felicito!! ;-) por si quieres ver mi blog :

    http://elbalcondejaime.blogspot.com

    es de trucos blogger, ayuda blogger, descargas, perros, gatos, agapornis (inseparables), ninfas, canarios, plantas, cocina y recetas y algunas cosillas más. Espero que te guste, un gran saludo!!

    ResponElimina
  6. Gent, per tal com sou, us he deixat un detallet a la Menta, perquè seguiu així...

    ResponElimina
  7. Gracias por seguir mi blog, gracias a ello he conocido los tuyos, que iré leyendo despacito y con mucho gusto. Un abrazo.

    ResponElimina
  8. Torno a ser jo, ara soc jo qui t'atorga aquest.

    T'he deixat un regalet al meu blog per quan vulguis passar a recollir-lo. Un reconeixement amigable. Per molts comentaris a compartir. I per molts premis a recollir.

    Salut!!!!!!!!

    ResponElimina
  9. Jaime:
    Visitaremos tu blog. Gracias por tu visita y apoyo.

    Maria:
    Moltíssimes gràcies! no saps la il·lusió que ens fa...

    Nina Maguid:
    Un placer de conocerte.

    Olles i somriures:
    Moltes, moltes gràcies, què fariem sense el vostre sonriure?

    A tod@s:
    Un beso!

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design