2 opcions... a la crema de salmó fumat. HEMC # 40

6.1.10



Esperem que els Reis Mags siguin bondadosos i s’hagin estirat bé amb tots/totes vosaltres. Mentre escric aquesta entrada els estic veient com s’aproximen per un camp estelat i ple d’avets. No em faig gaires il•lusions perquè per molts torrons, neules i cava que els deixi ells segur que un cabàs de carbó em deixaran a mi... he sigut bastant dolentota, i quan més gran em faig més..., i és que és tan avorrit portar-se bé! ;)

A casa, si per aquestes festes nadalenques, no hi ha salmó fumat ni succedani de caviar és com si manquessin les boles de vidre i la resta de galindaines a l’arbre de Nadal, malgrat que són uns ingredients que tenim a l’abast tot l’any, per contra els torrons hi són més per la tradició que per a què ens donem bufetades per agafar-ne un tros, això, en mengem perquè sempre se’n menja...

La recepta que us proposem avui son les sobres dels àpats festius d’aquests dies, però la fem sovint perquè és fàcil i agraïda, la majoria de vegades acompanya:

* un plat de pasta, que ens delim per la pasta italiana,
* i en altres ocasions la usem per banyar unes rodanxes de patata bullida amb pell (fredes o tèbies).


Ingredients:
• Salmó fumat
• Dau de mantega
• Crema de llet
• Sal
• Pebre, opcional
• Succedani de caviar

Preparació:
Tallar a tiretes les llenques de salmó fumat, reservar-ne unes quantes d’aquestes, abocar-les en un cassó, afegir la crema de llet, el dau de mantega, salpebrar al gust –no gaire perquè el salmó ja aporta salabror i si us excediu amb la sal no hi ha manera de rectificar-ho més tard-. Posar-ho a foc molt lent fins que comenci a bullir, tastar-ho de sal i rectificar si cal.

La pasta o les patates ja estaran preparades prèviament i emplatades, salsejar amb la crema de salmó, afegir-ne les tires de salmó que havíem reservat sense coure i acabem de decorar amb el succedani de caviar.

Esperem que us agradi!

Amb aquesta recepta participem a l’HEMC # 40




BONA DIADA DE REIS !!!!!!!!!

22 comentaris

  1. Hola dolentota, ja t'has aixecat? que t'han dut ses majestats??
    A casa ni salmó ni sucedani de caviar, som més dàtils amb bacó per l'aperitiu.
    T'hem de dir, però que aquesta manera d'aprofitar les sobres és una passada, amb aquesta pasta tan nadalenca. Molts petons.

    ResponElimina
  2. Vermells: vosaltres sí que sou matiners! l'entrada la vaig escriure ahir a la nit i la vaig programar hahahahahaha. Ses Majestat han deixat a ca meua el que vosltres vau demanar a la vostra carta: llibres i llibres de cuinetes, i alguna coseta més... i cosa rara, gens de carbó i mira que m'he esforçat, eh?
    Espero que s'hagin enrotllat molt bé amb vosaltres també, del contrari els esiraré de les orelles hahahahahaha.
    Petons, matiners!

    ResponElimina
  3. Esperem que haiguen mirat més la llista de les coses bones que has fet :):)

    Quina pasta més bonica!

    ResponElimina
  4. Me encantaron las formitas de estos fideos! Un plato super vistoso y encima hecho de sobras! Me quedó una duda , se sirve tibio o frío?
    Cariños

    ResponElimina
  5. Qué bonita pasta, tan colorida y navideña. Me encanta la entrada que habéis propuesto, son unas sobras muy muy lucidas. Un saludito para todos, por cierto, cuantos sois?

    ResponElimina
  6. Nena m'he enamorat de la pasta!!! I la salsa es genial, com m'agradat l'entrada!! Tú dolenta? imposible!!!! con lo buena que tu eres... y después de tu bautizo en tónica si cometiste algún pecadillo se perdonaron de golpe,jaja. Bon día de reis bonica

    ResponElimina
  7. Es veuen tan be els estels i els arbres de nadal que, d'entrada em pesnava que eren talladors de galetes..
    Ja veig que esteu immersos en l'esperit de les festes amb aquesta pasta tan d'aquests dies..
    Tinc dues curiositats: saber això de programar l'entrada i on heu trobat aquests reis tan macos.
    Maragda, m'ho pots dir al mail? Sino, t'ho recordaré més endavant.
    Gràcies bonica..

    ResponElimina
  8. Un cabàs ple de carbó? I ara! No m'ho crec pas!

    Nosaltres no som de salmó (el meu marit diu que "els fumats" en general no són gaire bons per la salut), però penso que és una idea fenomenal per aprofitar el menjar que ens ha sobrat quests dies.

    Au, a gaudir dels regals del Reis!

    ResponElimina
  9. Carbó???"" No m'ho crec...jeje. Amb aquesta delícia que ens has preparat, vols dir que ets dolenta?? jeje. M'agrada molt la recepta...la faig una miqueta semblant, però ara em vuill posar a dieta, així que serà sense nata...ho cambiaré per iogurt o formatge desnatat..

    ResponElimina
  10. És impossible de creure !!!.... amb aquells maravellosos torrons de benvinguda... "Ses Majestats" no poden associar-ho a cap maldat... per molt anys que facis i per moltes que siguin les dolenteries... segur que de carbó res de res... a més si ets capaç d'aprofitar les sobres d'aquesta manera tan formidable, crec que et fitxaran per a "reina maga" per a la propera temporada...
    B77

    ResponElimina
  11. Mònica: sí que se l'han mirada, sí, no m'ho esperava gens. Espero que també t'hagin portat moltes coses. Besets

    Erika: La salsita caliente, cuando la hacemos con pasta ésta también caliente, y cuando lo preparamos con rodajas de patatas éstas pueden ser frías o templadas, pero la salsa siempre calentita. Un besote

    Eva: Gracias! la pasta es muy divertida, y además bastante buena por ser "seca". Somos 2 personas: mi marido y yo. Besos enormes!

    Elvi: Gràcies bonica! no et pensis, que passo tot el dia rumiant dolenteries, però si els batejos de tònica funcionen, l'any que ve repetiré, hahahahaha. Petons fada de les neus!

    Maria: No t'amoïnis, et contestaré per mail, el programar l'entrada és llarg d'explicar, i sobre les figuerets les vaig trobar a la Fira de Santa Llúcia, només hi ha dues parades que en ténen de tan minis, però només en hi ha una que també les fa dins de capsetes de mistos, és la parada de l'Aurora. Petons!

    Margarida: Penso igual que el teu marit amb el tema de fumats, però menjar-ne de tant en tant tampoc deu ser tan perniciós, que tampoc mengem kilos i kilos..., i amb la contaminació que traguem de Barcelona doncs 150 gr de salmó passa a ser una ridiculesa...
    Espero que els reis s'hagin portat d'allò més bé. Petons

    Núria: sí que ho sóc de dolentota! ja m'ho explicaràs això del iogurt o el formatge! Petons i desitjo que els reis hagin estat fabulosos.

    Alfons: hahahahaha crec que declinaré la proposició si l'arriben a fer, que ja tinc molta feina! això de reciclar em ve de l'àvia Maria, ella sí que cuinava genial. Els reis, s'han portat bé? Petons!

    ResponElimina
  12. Carbó dius¡¡¡ no ho crec es impossible amb els torrons que lis has deixat,a casa passa lo mateix no pot faltar el salmó i el succedani ja que la butxaca no arriba per a caviar.
    petons

    ResponElimina
  13. Molt bé, que després de tan cuinar cal aprofitar les sobres... A veure si tambe participo al HEMC, que aquest tema m'agrada molt!

    ResponElimina
  14. Qué buena pinta la pasta!!! Y muy idea de aprovechar el salmón.

    Feliz 2010!!!!

    ResponElimina
  15. Segur que els Reis han estat generosos amb vosaltres. Una recepta boníssima per a la pasta. Aquesta me l'apunte, que a Oreto i a mi ens agrada molt el salmó. Salutacions

    ResponElimina
  16. Yo podría estar todos los días con estas sobras......que plato mas estupendo. Ya sé cuando debo acercarme por tu casa :-).
    Felices fiestas de reyes.
    Besotes.

    ResponElimina
  17. Fem un mos: ja ho pots ben dir! ja... l'he tastat un parell o tres de cops, l'autèntic, i tampoc em diu gaire, en canvi el sucedani sembla que exploti com els peta-zetas a la boca i a sobre surt barato, hahahaha. Petons wuapíssima!

    Gemma: I tant que cal, que sembla que ens em tornat tots plegats mig tarumbes sobrealimentats. Petons bonica, i fins dissabte!

    Lucía: Igualmente Lucía! Feliz año! Besines

    Francesc: Quin nom tan bonic el d'Oreto! espero que també hagin estat ben rumbosos els vostres reis. Besitos i feliç any!

    Kako: No hace falta que esperes, ven cuando gustes, que tienes las puertas abiertas, y si además aprendo a hacer una rica pasta fresca... ;) ya será el colmo! Besotes enormes!

    ResponElimina
  18. Quina pasta tan bonica...no l'he vist mai!!! M'encanta el salmó fumat...molt bones idees les 2!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  19. Que pasta tan preciosa y navideña! Me ha encantado!!

    Besos!

    ResponElimina
  20. Eva: moltes gràcies bonica, i molt Bon Any! Petonets!
    PD: si em dónes el teu correu electrònic t'escriuré..., així quan torni a venir l'Elvira et podré avisar, no sabia que et podia fer il·lusió acudir a la trobada... :(

    Laura: muchísimas gracias, hace 2 años que la ví en una decoración y no la encontraba, hasta ahora. Feliz Año y un beso enorme!

    ResponElimina
  21. Maragda, em refereixo a sustituir la nata, per un formatge cremós 0%, sens dubte no quedarà igual...però em conformaré!!

    ResponElimina
  22. Núria: Com que no? segur que queda fantàstic, el formatge cremós lliga molt bé am el salmó fumat!
    Petons i a dormir, que demà matinem! hahahahaha

    ResponElimina

Moltes gràcies pels vostres comentaris que sempre ens agrada rebre.

Advertim que els comentaris amb contiguts ofensius i poc respectuosos seran retirats.

Besets!

Tradueix-m'ho al:

Pinterest

Instagram

Entrades populars

© la quinta de luculus
blog design by Elai Design